En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya sair ivedili durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını katkısızlayacak kifayetli kaçış yolları ile donatılır.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler bâtınin de düşkünlük ediliyor mümkün.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece bulunan yangın çıkış kapılarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bandajlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangından korunmayla alakadar hileınacak önlemler arasında yaşamsal önem haiz tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir cepheının örtüsüz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde bulunan insanların ve diğer zihayatların yangın veya herhangi bir ivedi mevki sırasında hızlı Yangın Merdiveni Kapısı ve emin bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme mevla, konstrüksiyonlması mecburi, dokumaların vazgeçilemez unsurları beyninde makam almaktadır.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir nokta da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha ali bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve henüz az tamir gerektirir.

Report this wiki page